Grønnfink

This is an example of a HTML caption with a link.

Vanlig gjest på fuglebrettet

Grønnfinken er en stor, grønnlig fink med kraftig nebb og gule tegninger på vingene. Knall gule felter blir synlige på halen og vingene i flukt. Den har en veldig spesiell sang som man lett kan kjenne igjen. Grønnfinken trives aller best ved litt åpen kulturmark i lavlandet og langs kysten der den kan spise ulike typer frø. Dette er en fugl man ofte kan se på fuglebrettet. Arten finnes i det meste av landet, men er mer mindre vanlig i Nord-Norge. Fuglen er observert hekkende ved Mosvatnet flere steder.

Fakta

Vitenskapelig navn: Carduelis chloris
Norsk navn: Grønnfink
Hører til: Finkefamilien
Habitat: Kulturlandskap. Unngår store skoger og helt åpne områder
Utbredelse: Europa, Nord-Afrika og deler av Vest-Asia
Hekkefugl i Rogaland: Ja

Visste du...?

Nebbet til finkefuglene er kraftig, kort og kjegleformet, tilpasset knekking av frø. Alle er frøspisere og mange kan ses på fuglebrettet om vinteren. .

Grønnfinken kan overvintre i det meste av landet, men de største konsentrasjonene finner man på lavlandet på Østlandet og langs kysten nordover til Trøndelag. En del forlater også landet og trekker mot Vest- og Sørvest-Europa på vinteren.

I slekt med

Annen info

Grønnfinken kan være fraværende fra Mosvatnet i perioder om vinteren, men fra mars måned lyder den umiskjennelige sangen fra trærne rundt Mostun.